Author Topic: Windows 7 Administrator problem  (Read 309 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

doom3xbox

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
  • Karma: +0/-2
  • Doom Newbie
    • View Profile
Windows 7 Administrator problem
« on: July 27, 2016, 05:19:11 PM »
Hi,

I wanted to know what is the solution to running this game on windows 7, I've installed it on the new upgrade, but It won't run, I tried run as Administrator, and it is an admin account, the default one.

I have noticed two or three other games are like this, Mafia, GTA 3, Vice city won't even load to install.

Elite force works, the expansion pack cd won 't even run due to 64bit OS.

Driver works, as well I think Men in Black. And San Andreas does work, I think both due to Driver and SA they have newer installation programs on them.

The Happy Friar

  • Happy Happy Joy Joy
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 791
  • Karma: +30/-4
  • Semi-Newbie.
    • View Profile
    • EarthQuake
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #1 on: July 27, 2016, 07:34:29 PM »
I can help with the EF expansion.  It should have all the content in a folder on the disc.  Just copy/paste to your EF folder.

doom3xbox

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
  • Karma: +0/-2
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #2 on: July 27, 2016, 09:04:43 PM »
I will give that a try, so just copy the cd contents. Thanks.

I'm not suprised why there are no users of the older games on newer systems, since they may not be worth the hassle with all the new content out. In particular since EF and half life 2 well that can run via steam, but the issue with modding those two games is that the mods I want to edit, are unique but not supported or long cancelled. The files to edit aren't there or the knowledge.

The Happy Friar

  • Happy Happy Joy Joy
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 791
  • Karma: +30/-4
  • Semi-Newbie.
    • View Profile
    • EarthQuake
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #3 on: July 27, 2016, 09:29:51 PM »
There's lots of users of older games on newer systems.  Some games don't like newer OS's (id games are the exception, with Wolf/Doom/Q1 GPL letting you play) is all.  GOG.com normally guaranties a game will work on the OS listed & Win7/8/10 are listed for almost every game now.  Valve doesn't make sure games work via Steam so it can be a crapshoot with that for older stuff.

What's the error D3 is spitting out on not running.

VGames

  • PD3 Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Karma: +16/-69
    • View Profile
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #4 on: July 28, 2016, 08:01:45 AM »
Doom 3 runs fine for me on Win7 64bit. No tweaking necessary.
Get the latest on Perfected Doom 3 here - http://www.moddb.com/mods/perfected-doom-3-version-500

fKd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #5 on: July 28, 2016, 07:10:59 PM »
Same... no problems on my end win7 64bit as well.

doom3xbox

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
  • Karma: +0/-2
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #6 on: July 30, 2016, 03:14:26 PM »
The menu loads, but the game doesn't load after clicking on play.

The grapgics chipset is a Q45, it should run.

VGames

  • PD3 Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Karma: +16/-69
    • View Profile
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #7 on: July 31, 2016, 01:04:15 AM »
What GPU are you using?
Get the latest on Perfected Doom 3 here - http://www.moddb.com/mods/perfected-doom-3-version-500

doom3xbox

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
  • Karma: +0/-2
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #8 on: August 01, 2016, 09:41:53 PM »
It is a Intel Q45 chipset, integrated graphics running on a small form factor optiplex 780. I believe it is from 2008.

The error is also run as Administrator, the account is Administrator, whether I click that option in launch on the cd file.


VGames

  • PD3 Beta Testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Karma: +16/-69
    • View Profile
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #9 on: August 02, 2016, 10:46:02 PM »
What makes u think it should be able to run the game? Most integrated GPU's really suck and are unable to play anything even if they come out 4 years after a game is released. I'm pretty sure it's your GPU. I had the same issue with Doom 2016 and my old GPU. Could see the main menu but the game itself was all green and messed up. I'm sure if I had an even older GPU I'd have the exact same problem your having with Doom 3. Just because u can run San Andreas doesn't mean Doom 3 will run.
Get the latest on Perfected Doom 3 here - http://www.moddb.com/mods/perfected-doom-3-version-500

The Happy Friar

  • Happy Happy Joy Joy
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 791
  • Karma: +30/-4
  • Semi-Newbie.
    • View Profile
    • EarthQuake
Re: Windows 7 Administrator problem
« Reply #10 on: August 03, 2016, 07:02:29 AM »
This site/program is reasonable good at figuring out if you can run a game or not: http://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/doom/13138

I've used it before because I was curious.