Author Topic: LOD system  (Read 13131 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

The Happy Friar

  • Happy Happy Joy Joy
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,028
  • Karma: +46/-4
  • Semi-Newbie.
    • View Profile
    • EarthQuake
Re: LOD system
« Reply #45 on: January 31, 2021, 11:12:08 PM »
So you think it's just for performance when the poly difference can't be seen? 

@ 1920x1080 I couldn't tell a difference between up close & getting farther.  In the first two Serious Sam games, the LOD doesn't change when zoomed in, it's based on your distance only.  Q3A's a 99/00 game, it would be pretty advanced to take in to account your zoom with the LOD system.

LDAsh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +17/-16
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: LOD system
« Reply #46 on: February 01, 2021, 12:15:50 AM »




bitterman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 382
  • Karma: +9/-5
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: LOD system
« Reply #47 on: February 02, 2021, 07:58:25 AM »
The LOD working in FOV - it's more like when you see the world as real in rear sight and as Minecraft in telescopic sight :)

The Happy Friar

  • Happy Happy Joy Joy
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,028
  • Karma: +46/-4
  • Semi-Newbie.
    • View Profile
    • EarthQuake
Re: LOD system
« Reply #48 on: February 04, 2021, 07:39:39 AM »
I couldn't get it to change for me.  what's the cvar for showing tris?  I forget.

bitterman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 382
  • Karma: +9/-5
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: LOD system
« Reply #49 on: February 04, 2021, 11:56:00 PM »
« Last Edit: February 05, 2021, 06:53:26 AM by bitterman »

LDAsh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +17/-16
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: LOD system
« Reply #50 on: February 05, 2021, 11:46:13 PM »
You need to load maps using "devmap", you may also need to set "sv_pure 0".

bitterman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 382
  • Karma: +9/-5
  • Doom Newbie
    • View Profile
Re: LOD system
« Reply #51 on: February 06, 2021, 12:18:40 AM »
Huh

AutoLOD in 2001.
« Last Edit: February 06, 2021, 12:21:36 AM by bitterman »

The Happy Friar

  • Happy Happy Joy Joy
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,028
  • Karma: +46/-4
  • Semi-Newbie.
    • View Profile
    • EarthQuake
Re: LOD system
« Reply #52 on: February 07, 2021, 03:12:10 PM »
i got a video of the q3a lod in action.
feature=youtu.be

how it figures out when to enable lod seems kinda weird.  in my video you can see at a one distance it will bounce between the high detail & mid detail model, however, when it's facing me, it goes mid poly, away = high poly.  Like it's based on a trace from you to the closes bounding box point, not origin.
also, no matter what res i tried, unless showtris was on, i couldn't tell it was lower poly, like it determines how many polys it shows based on distance and/or resolution, so it's not noticeable.
I've been playing the game since it came out & never even knew it had it until this thread.